Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Погода
10°
хмарно
humidity: 80%
wind: 10m/s S
H 10 • L 10
17°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
10°
Mon
11°
Tue
image_pdfimage_print

 

Аграрії мають намір наростити передачу через новий прикордонний перехід Серпневе-1—Басарабяска в напрямку Ренійського порту до 100 вагонів із зерном на добу. Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, передає Rail.insider.

За словами Ткачова, відповідний лист до «Укрзалізниці» спрямувала «Українська зернова асоціація».

Наші аграрії бачать у цьому стику і порту Рені альтернативу портам Ізмаїл та Великої Одеси, де наразі блокується робота «зернового коридору». І це альтернатива транзиту через західні прикордонні переходи Польщі, Словаччини, Угорщини”, — пояснив він.

Ткачов також розповів, що «Укрзалізниця» надіслала листа до залізниці Молдови.

Ми просили розглянути можливість знижки на перевезення зернових вантажів і нафтопродуктів, а також інших номенклатур через цей стик. Сподіваюся, що молдовські колеги розглянуть цю пропозицію та підуть нам назустріч”, — наголосив представник «Укрзалізниці».

Наприкінці березня між Україною та Молдовою запрацював залізничний прикордонний перехід Березине—Басарабяска. Він дозволяє швидше та дешевше транспортувати вантажі до України з портів Рені, Галац, Джурджулешти й у зворотному напрямку.

Раніше між країнами діяли два прикордонні залізничні переходи: Сокиряни—Окниця та Могилів-Подільский—Велчинець. Відкриття третього прикордонного переходу стало можливим завдяки підписанню відповідного акта між Міністерством внутрішніх справ, Митною службою Республіки Молдова та Державною прикордонною й Державною митною службами України.

Наприкінці серпня 2022 року Україна та Молдова офіційно відкрили повністю оновлену залізничну ділянку Березине—Басарабяска. Відновлення ділянки дозволить Молдові експортувати та імпортувати товари через порт Ізмаїл, зменшуючи затори в порту Рені. Водночас Україна зможе експортувати товари до Молдови та країн Євросоюзу. За прогнозом МІУ, оновленою ділянкою будуть перевозитися щорічно до 10 млн тонн вантажів в напрямку українських портів на Дунаї.

 


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

61 visitors online now
5 guests, 56 bots, 0 members