Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

ВІТАННЯ

Погода
18°
кілька хмар
humidity: 35%
wind: 12m/s WNW
H 18 • L 18
11°
Sat
10°
Sun
12°
Mon
11°
Tue
14°
Wed
image_pdfimage_print

Адміністрація судноплавства видала перший кваліфікаційний документ за новим порядком з урахуванням міжнародних вимог та практик, що був затверджений урядом. Про це повідомив голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко.

Так, моряк, подавши заяву для підтвердження кваліфікації по стажу, протягом 10 днів отримав позитивне рішення ДККМ та диплом старшого механіка з підтвердженням”, — написав Ігнатенко у Facebook у четвер, 2 березня.

За його словами, наразі процедура дипломуванння є максимально прозорою та легкою, а для того аби отримати кваліфікаційні документи моряку необхідно особисто подати письмову заяву в Адміністрацію судноплавства або до одного з сервісних центрів «Моррічсервіс» в Одесі, Києві або Ізмаїлі.

Заява розглядається Державною кваліфікаційною комісією моряків (ДККМ) протягом п’яти робочих днів з дня її подання. Якщо за результатом розгляду заяви моряка ДККМ приймає рішення про видачу кваліфікаційного документа, отримати цей документ також можна протягом 5 робочих днів.

Міжнародна морська спільнота обізнана про зміни в системі дипломування, які наразі відбуваються в Україні. Відтак, єдиними легітимними кваліфікаційними документами моряків після 14 лютого 2023 року є ті, які видані Адміністрацією судноплавства в порядку, що передбачений постановою Уряду від 30 грудня 2022 року №1499″, — наголосив Ігнатенко.

В середині лютого розпочала роботу повністю оновлена і за складом, і за функціоналом Державна кваліфікаційна комісія моряків (ДККМ) при Адміністрації судноплавства. Вона повинна замінити Інспекцію з підготовки і дипломування моряків (ІПДМ), до якої виникало багато запитань, і яка наразі перебуває на завершальній стадії ліквідації. Минулого тижня нова ДККМ видала перше підтвердження професійної компетенції моряка.

У грудні 2022 року Кабінет міністрів ухвалив розроблену Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури постанову, яка перезавантажує систему підготовки та дипломування моряків з урахуванням міжнародних вимог та практик.

За даними Конференції ООН з питань торгівлі та розвитку (UNCTAD), у 2021 році Україна посідала шосте місце у світі за кількістю працюючих моряків. Це понад 4% працівників світової морської галузі. Українські моряки щороку забезпечують $3-4 млрд валютних надходжень в країну.


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

115 visitors online now
8 guests, 107 bots, 0 members