Відеоблог Віктора Берестенка. Логістика в Україні: наскільки вона ефективна?


Попри складнощі, блекаути та невизначеність, українська логістика продовжує активно працювати, роблячи свій внесок у майбутню перемогу. Так само активно функціонує перший фаховий україномовний відеоблог про логістику «ШоПочьом», який веде президент АМЕУ Віктор Берестенко.

Що заважає розвивати українську логістику сьогодні

Кожного випуску незмінний автор та ведучий блогу розглядає якесь проблемне питання. І всі ці питання об’єднує логістика. У нашій державі, на превеликий жаль, вирішення проблем здебільшого відбувається шляхом «гасіння пожеж», а не стратегічного планування та формування чітких критеріїв оцінки у досягненні цілей.

Увесь світ переходить на мультимодальні перевезення, однак наш Уряд планує розвиток різних видів транспорту окремо. Попри те, що закон «Про мультимодальні перевезення» таки прийнято, його текст свідчить про повне нерозуміння законодавцями цього виду перевезень. Це лиш один приклад. Для наочності варто ще згадати митницю. Десятиліттями плани для реформування митниці залишаються лише планами. І до війни нам було над чим працювати, а зараз – тим паче.

Стратегічне бачення та фокус уваги на перемозі

Незважаючи на війну, зараз – саме час мислити категоріями майбутнього відновлення нашої держави. Як скористатися тенденцією втечі бізнесу з Китаю та можливістю скорочення ланцюжків постачань до Центральної та Східної Європи? Як зробити Україну промисловим та логістичним хабом Європи? Про це та багато іншого говорить у своєму відеоблозі Віктор Берестенко. А ви можете підписатися на цей блог, аби слідкувати за обговоренням гарячих тем логістичної галузі та бути в курсі актуальних новин і свіжої аналітики.