Загарбники вивозять зерно та будматеріали через окуповані території до Росії


Російські окупанти вивозять українські зернові, а також будматеріали з розібраних будинків на окупованих територіях і метали. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС), створений Силами спеціальних операцій ЗСУ.

Одним з «улюблених» маршрутів є Маріуполь—Таганрог. За цим маршрутом ворог вивозить награбоване зерно, а також лом металів зі знищених міст, зокрема з того ж таки Маріуполя. Також зафіксовано вивіз будматеріалів, а саме тих, які ворог отримує в процесі розбирання знищених ним будинків у Маріуполі”, — зазначили у ЦНС.

Раніше окупаційна «адміністрація» Запорізької області відзвітувала про реалізацію 300 тис. тонн зернових, олійних та зернобобових культур у 2022 році. Гауляйтери заявили, що для приймання сільськогосподарської продукції у регіоні створено 10 філій ДП «Государствєнний зєрновой оператор», яке й потім перепродало зерно.

Насправді ж «державне зернове підприємство» це звичайна прокладка. Саме їй за безцінь мали віддавати зерно фермери на ТОТ, в інакшому випадку зерно «націоналізовували». Далі ця прокладка вже передавала зерно дотичним до окупантів структурам й ті перепродавали його за ринковими цінами. Тобто, за фактом росіяни вкрали українське зерно, а весь прибуток забрали собі гауляйтери та ставленики кремля в регіоні”, — наголосили в ЦНС.