Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Погода
10°
хмарно
humidity: 83%
wind: 10m/s S
H 10 • L 10
17°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
10°
Mon
11°
Tue
image_pdfimage_print

В рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування морські порти Одеса, Чорноморськ та «Південний» відправили 430 суден, які експортували 10 млн тонн української агропродукції до 43 країн в Азії, Африці та Європі. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Як зазначали раніше, в жовтні обсяги експорту могли б бути вищими на 30-40% якби Росія штучно не блокувала інспекції в Босфорі”, — зауважили в МІУ.

У четвер, 3 листопада, порти Великої Одеси відправили сім суден із 290 тис. тонн агропродукції для країн Азії та Європи. Серед них — Esentepe (прапор — Маршаллові острови) з 29 тис. тонн насіння соняшника до Оману та Key Knight (прапор — Ліберія) з 67 тис. тонн кукурудзи для Китаю.

2 листопада роботу зернового коридору, що забезпечує постачання агропродукції з українських портів у Чорному морі, було повністю відновлено після повернення до угоди Росії.

Минулого тижня Росія поінформувала Спільний координаційний центр у Стамбулі про односторонній вихід із Чорноморської зернової ініціативи, аргументувавши цей крок атакою дронів на Севастопольську бухту, під час якої були пошкоджені кораблі чорноморського флоту РФ. В ООН вважають безпідставним це рішення Росії та закликають російське керівництво припинити використовувати продовольство й загрозу глобального голоду як зброю.

31 жовтня рух зерновим коридором у Чорному морі відновився у тимчасовому режимі, без участі Росії.

На початку жовтня Росія надіслала генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу перелік вимог і заявила, що може вийти з угоди про зерновий коридор, якщо вони не будуть виконані. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав це «голодними іграми».

Наприкінці липня представники України, Туреччини та ООН підписали у Стамбулі Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів, яка покликана частково розблокувати українські морські порти Одеса, Чорноморськ і «Південний» для експорту зерна та добрив. Аналогічну угоду ООН та Туреччина підписали з Росією. Угоди діятимуть протягом трьох місяців із можливістю продовження.

Перше завантажене судно в рамках Ініціативи вийшло з Одеського порту 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло до порту Чорноморськ 7 серпня і залишило порт 13 серпня.

Deutsche Bahn поскаржилася на європейську бюрократію при експорті українського зерна

 

 


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

78 visitors online now
8 guests, 70 bots, 0 members