Кабмін додав елеватори до переліку критичної інфраструктури


Кабінет міністрів включив до переліку об’єктів критичної інфраструктури підприємства, сферою діяльності яких є виробництво ветеринарних препаратів, а також експлуатація елеваторів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, про це ідеться у постанові №455, ухваленій урядом у вівторок, 9 травня.

Виробництво ветеринарних препаратів є важливою галуззю для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в країні, і ця галузь потребує підтримки держави. Безперервна робота елеваторів необхідна для стабільного і рівномірного експорту та стратегічного забезпечення продовольчим запасом”, — наголосив перший заступник міністра агрополітики та продовольства Тарас Висоцький.

Перелік об’єктів критичної інфраструктури регламентується постановою уряду №1109 від 9 жовтня 2020 року в редакції постанови №1384 від 16 грудня 2022 року. Згідно з постановою Кабміну, критична інфраструктура — це сукупність об’єктів інфраструктури держави, які є найбільш важливими для економіки та промисловості, функціонування суспільства та безпеки населення. Зокрема, йдеться про такі галузі, як транспорт, продовольство тощо.

Наказом Мінагропроду №223 від 21 лютого 2023 року було затверджено Критерії щодо визначення підприємств, установ та організацій, що мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.