Кабмін призначив нового керівника «Укрзалізниці»


Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 21 березня, призначив Євгена Лященка головою правління «Укрзалізниці» строком на два роки. Про це ідеться в урядовій постанові №231-р.

Цією ж постановою Кабмін достроково припинив повноваження голови правління «Укрзалізниці» Олександра Камишіна у зв’язку з призначенням його на іншу посаду.

Віце-прем’єр — міністр міністр із відновлення Олександр Кубраков заявив, що перед Лященком поставлені три ключові задачі.

Перша — продовження реформи «Укрзалізниці», а саме виділення окремих бізнес-вертикалей відповідно до сфери діяльності (пасажирська, вантажна, виробнича та інфраструктурна) і відповідність до європейського законодавства, особливо в питаннях безпеки та інклюзивності. Друга — виконання інвестиційної програми — розвиток експортних шляхів та створення необхідної інфраструктури, електрифікація необхідних залізничних ділянок тощо. Третя — вихід компанії на беззбитковість. Тут вже ухвалений План необхідних заходів та є воля на виконання”, — написав Кубраков у Facebook.

Лященко з жовтня 2021 року входив до складу правління «Укрзалізниці», займався фінансовими питаннями. До роботи в «Укрзалізниці» обіймав посаду фінансового директора медіагрупи «Україна», а з 2014 року — став директором холдингу, що тоді входив до групи SCM Ріната Ахметова.

21 березня Верховна Рада призначила колишнього очільника «Укрзалізниці» Олександра Камишіна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості замість Павла Рябікіна.