Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Погода
10°
хмарно
humidity: 81%
wind: 7m/s SSW
H 10 • L 10
17°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
10°
Mon
11°
Tue
image_pdfimage_print

 

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалило рішення тимчасово призупинити вимогу щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення до України з будь-якої країни Європейського Союзу. Про це повідомила прес-служба МІУ.

Зазначається, що це рішення покликане вирішити ситуацію із блокуванням пункту пропуску «Ягодин—Дорогуськ» з боку польських перевізників і задовольнити одну з ключових претензій страйкарів, а саме накладання штрафів за відсутність дозволів для перевезень до України з третіх країн ЄС.

Таким чином, з 8 травня польські перевізники зможуть виконувати перевезення з будь-якої країни Євросоюзу до України без відповідних дозволів та вимог щодо екологічних стандартів транспортних засобів.

Наша позиція однозначна: такі перевезення не підпадають під Угоду між Україною та ЄС про вантажні перевезення та не є двосторонніми, а відповідно потребують наявності дозволів. Наразі ми надіслали лист до Єврокомісії щодо надання роз’яснення та на цей час призупиняємо накладення штрафів. Окремо підкреслю: з початку цього року «Укртрансбезпека» склала лише 4 таких постанови на польських перевізників”, — поінформував віце-прем’єр — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За інформацією МІУ, через акцію протесту польських перевізників перед пунктом пропуску «Дорогуськ—Ягодин», внаслідок якої польська сторона призупинила оформлення вантажівок на в’їзд та виїзд на цій ділянці кордону, зараз понад 5 тис. вантажівок не можуть перетнути наш найбільший пункт пропуску. Розподілити вантажопотік в умовах обмеженої пропускної здатності та блокади морських портів неможливо.

Ми вдячні нашим польським друзям за постійну підтримку у протистоянні із агресором та розраховуємо на подальший діалог для розблокування кордону. Ми зробили перший крок, чекаємо на крок назустріч”, — наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

У МІУ нагадали, що відповідно до Угоди між Україною та Європейським Союзом про вантажні перевезення двосторонні та транзитні перевезення не підпадають під вимогу отримання дозволів.

Пункт пропуску «Ягодин—Дорогуськ» є найбільш завантаженим на українсько-польському кордоні. У квітні його блокували польські фермери, які протестували проти експорту української сільгосппродукції.

 


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

62 visitors online now
3 guests, 59 bots, 0 members