Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Погода
5°
хмарно
humidity: 71%
wind: 4m/s NNE
H 5 • L 5
5°
Wed
3°
Thu
5°
Fri
8°
Sat
6°
Sun
image_pdfimage_print

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури відновило підготовку до передачі у концесію терміналів у морському порту «Чорноморськ». Про це повідомила прес-служба МІУ.

Передати у концесію планується перший, контейнерний та п’ятий термінали. Процес розпочався ще до повномасштабного вторгнення Росії, зараз міністерство його відновлює”, — вказала прес-служба.

На першому етапі буде розроблено технічно-економічне обґрунтування (ТЕО), яке профінансує Глобальний інфраструктурний фонд. Експертів і консультантів залучатиме Європейський банк реконструкції та розвитку і Міжнародна фінансова корпорація.

Наступним етапом стане проведення конкурсу серед охочих отримати в концесію термінали порту «Чорноморськ».

Задача майбутнього інвестора — ефективно управляти терміналами морського порту «Чорноморськ» та розвивати їх. Що дасть концесія державі? Україна щороку отримуватиме концесійний внесок та стабільні надходження податків до бюджету. Приватне партнерство призведе до значних інвестицій, дозволить оптимізувати логістику перевезень та підвищить якість надання послуг”, — наголосив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

В МІУ нагадали, що Україна вже має досвід передачі портової інфраструктури в концесію. Зокрема, в 2021 році приватним партнерам держави було передано державні стивідорні компанії у морських портах Херсон та «Ольвія». Активній роботі цих об’єктів завадило тільки повномасштабне вторгнення Росії.

 


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

30 visitors online now
4 guests, 26 bots, 0 members