Окупанти перетворюють Маріупольський порт на військову базу — Андрющенко


Російські окупанти поступово перетворюють Маріупольський морський порт на військову базу. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Наприкінці грудня з порту звільнено всіх маріупольців (за виключенням окремих спеціалістів-колаборантів) та завезено працівників з московії. Розпочато роботи з розділення причалів на умовно цивільні та умовно військові”, — написав Андрющенко у Telegram.

За його словами, через замулювання каналу поки в акваторію порту можуть заходити судна з невеликою осадкою класу «річка-море». Однак, це не є перешкодою щодо налогодження постачання військового обладнання у весняний період судоплавства.

Поки фіксуємо поодинокі несистемні заходження в порт судна RM3 з будматеріалами та контейнерами невідомого змісту”, — повідомив Андрющенко.

Навесні судно RM3, яке перебуває у санаційному списку як таке, що попри заборону неодноразово заходило до закритих портів в анексованому Росією Криму, було помічене на рейсах між окупованим Маріуполем та російським Ростовом-на-Дону.

На початку травня Міністерство інфраструктури видало наказ про закриття морських портів Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ та Херсон, які розташовано на окупованих Росією територіях Запорізької, Донецької та Херсонської областей, до відновлення над ними контролю.