Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Погода
6°
хмарно
humidity: 68%
wind: 3m/s NNE
H 6 • L 6
5°
Wed
3°
Thu
5°
Fri
8°
Sat
6°
Sun
image_pdfimage_print

Міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Камінський підписав розпорядження про призупинення вантажного руху для російських і білоруських транспортних засобів через кордон Білорусі з 1 червня 2023 року. Про це повідомляє «Європейська правда».

Рішення передбачає, що «до особливого розпорядження» Польща не пропускатиме через Білорусь до себе вантажні автомобілі, сідельні тягачі, причепи й напівпричепи, зареєстровані на території Білорусі та Росії.

Обмеження були й раніше, але через кордон пропускали, наприклад, транспортні засоби з польською реєстрацією з напівпричепами, зареєстрованими в Білорусі. Нинішнє рішення це забороняє.

Цей крок МВС Польщі підготувало разом із санкціями проти 365 білоруських посадовців у відповідь на ув’язнення активісту польської меншини в Білорусі, співголови Спілки поляків Білорусі Анджея Почобута.

У лютому Польща призупинила рух на польсько-білоруському автомобільному прикордонному переході в Бобровниках до подальших розпоряджень. Після цього білоруський режим запровадив обмеження, через які польські перевізники не можуть користуватися прикордонними переходами на ділянці білоруського кордону з Литвою та Латвією.

У середині травня Держдума Росії ініціювала заборону проїзду польським фурам через російську територію. Це нібито стало відповіддю на рішення польського уряду забрати приміщення, яке російське посольство використовувало як школу для дітей своїх дипломатів, та руйнування радянських пам’ятників у Польщі. Поки що рішення не ухвалили.

 


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

37 visitors online now
6 guests, 31 bots, 0 members