США виділили $20 млн на ініціативу Grain from Ukraine


Уряд США виділив $20 млн на реалізацію презентованої минулого тижня на саміті G20 ініціативи Grain from Ukraine з метою відправки продовольства в країни, що найбільше цього потребують. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Закуплені обсяги продовольства будуть відправлені зерновим коридором з портів Великої Одеси.

Сполучені Штати Америки стали першою державою, яка офіційно виділила кошти на закупівлю українського зерна в рамках Програми Grain from Ukraine. Впевнені, що інші країни також офіційно долучаться до Програми. Спільними зусиллями зможемо вже до кінця весни наступного року забезпечити зерном щонайменше 5 млн людей в країнах Африки та Азії, що знаходяться на межі голоду”, — наголосив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Гуманітарна програма Grain from Ukraine передбачає прямі закупівлі учасниками Програми українського експортного зерна та передачу його до бідних країн Африки та Азії. Цей проект реалізується спільно зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН (World Food Programme — WFP).

Минулого тижня в рамках Grain from Ukraine зерновим коридором вирушило перше судно з 27 тис. тонн пшениці для Ефіопії. Це відправлення організовано спільно урядом Німеччини та WFP.

До російського військового вторгнення у лютому, Україна була одним із найбільших постачальників зерна для WFP і четвертим за величиною комерційним експортером пшениці у світі.