Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

ВІТАННЯ

Погода
16°
кілька хмар
humidity: 53%
wind: 8m/s WSW
H 16 • L 16
12°
Sat
10°
Sun
13°
Mon
13°
Tue
14°
Wed
image_pdfimage_print

У Вашингтоні підписано Спільну заяву щодо підтримки інфраструктурної стійкості України та її відновлення через посилену двосторонню співпрацю.

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, домовленість передбачає створення Спільної робочої групи (Task Force), яка займеться питанням залучення американських державних інституцій, бізнесу та експертів до процесу відновлення інфраструктури України.

Заяву підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр транспорту США Піт Буттіджедж та міністр торгівлі США Джина Раймондо.

З першого дня повномасштабного вторгнення Росії та до сьогодні США залишаються ключовим політичним, військовим та економічним союзником України. Сьогоднішньою заявою ми переходимо на стратегічний рівень співпраці у сфері інфраструктури. Наразі наш пріоритет — «проєкти виживання», які дозволять українській економіці вистояти в умовах війни та повернути нормальне життя на деокуповані території”, — зазначив Кубраков.

Очікується, що у рамках створеної Спільної робочої групи сторони зможуть побудувати ефективну модель співпраці та швидше перейти до реалізації конкретних проєктів. Україна очікує на активну участь американського бізнесу та експертних організацій у цьому процесі.

Для ефективного залучення бізнесу потрібні нові швидкі інструменти для закупівель, які будуть спиратися не тільки на фактор ціни, але й на інші компетенції”, — додав Кубраков.

Сторони домовилися провести перше засідання Спільної робочої групи уже найближчим часом. Координацією її роботи займатимуться Міністерство інфраструктури України, Міністерство транспорту США та Міністерство торгівлі США.

Наприкінці серпня МІУ презентувало Реєстр пошкодженого та знищеного майна — єдину базу даних, що містить інформацію про усю транспортну, соціальну та житлову інфраструктуру, яка постраждала внаслідок військової агресії.

 

 


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

89 visitors online now
6 guests, 83 bots, 0 members