УДП відремонтувало другий буксир-тритисячник


ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» готує до спуску із заводського доку другий відремонтований на власних потужностях буксир потужністю 3 тис. кінських сил — теплохід «Одеса» (стара назва — «Нікіфор Шолуденко»). Про це повідомила прес-служба УДП.

Теплохід «Одеса» став на капітальний ремонт ще минулого року разом з теплоходом «Черкаси» (стара назва — «Ніна Сосніна»). Це найбільш потужні штовхачі УДП, які працюють з караванами з 9 барж. В результаті ремонту не лише відновлений технічний стан суден. Корпуси тепер надійно захищені від корозії — тобто судна зможуть працювати ще дуже і дуже тривалий час”, — вказала прес-служба.

Для кращого захисту корпусу в проєкт внесені зміни. Застосована схема фарбування в декілька шарів фарбою провідного європейського виробника. Фарба має не зовсім звичний для суден УДП насичений яскравий колір.

Після спуску «Одесу» ще чекають роботи з центрування валолінії на воді та ходові випробування. На «Черкасах» завершено останні роботи — фарбування питних цистерн, триває процес отримання санітарного свідоцтва. Невдовзі обидва судна вийдуть на лінію.

Всього у пароплавства в експлуатації три такі потужні буксири, здатні штовхати великовагові каравани з 9 барж. «Кузьма Галкін» («Миколаїв») зараз перебуває у роботі, а два інших — «Ніна Сосніна» («Черкаси») та «Нікіфор Шолуденко» («Одеса») тривалий час перебували в очікуванні докового ремонту на поновлення документів на клас Регістру судноплавства України. Після повернення до роботи обох «тритисячників» УДП зможе сформувати вже три потужних каравани з 9 барж.

ПрАТ «УДП» здійснює річкові вантажоперевезення по Дунаю. Компанія експлуатує понад 20 самохідних суден вантажного річкового флоту та приблизно 200 несамохідних суден, що дозволяє оперувати приблизно 20 баржевими караванами. Основу вантажів у 2022 році складають зернові та металургійна сировина. Крім того, компанія почала розвивати напрям контейнерних перевезень і запустила регулярні контейнерні каравани.

Компанія у 2022 році збільшила перевезення вантажів до 1,5 млн тонн.

За підсумками 2022 року ПрАТ «УДП» одержало понад 1 млрд грн прибутку після 38 млн грн збитку за попередній рік.

Фото: t.me/udp_official