УДП збільшило чистий прибуток у десять разів у січні-лютому


ПрАТ «Українське дунайське пароплавство» (УДП) у січні-лютому 2023 року збільшило чистий прибуток в десять разів порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.

За січень-лютий порівняно з першими місяцями 2022 та 2021 років дохід пароплавства зріс приблизно в два рази. Рентабельність роботи флоту — в чотири рази. Чистий прибуток -в десять”, — написав Москаленко у Facebook, не називаючи фактичні цифри в грошовому вимірі.

За його словами, таких результатів пароплавству вдалося досягти у першу чергу завдяки гнучкій, прозорій та ефективній економічній політиці.

Ми працюємо напряму з власниками вантажів, без прокладок, «відкатів», тіньових схем. Виборюючи найбільш вигідні для підприємства умови. Ми створюємо для наших клієнтів комфортні та зручні умови співпраці (єдина логістична послуга, широка можливість вибору точки завантаження, логістична модель без простоїв тощо)”, — наголосив керівник УДП.

Іншими факторами, які посприяли економічним успіхам, стали запровадження онлайн-моніторингу, який унеможливив випадки зловживань, і чітка та скоординована робота судноремонтних підрозділів, відділу закупівель та забезпечення, яка сприяла зменшенню затримок та простоїв, що завдавали підприємству збитків.

На 2023 рік Москаленко анонсував старт проєкту з модернізації теплоходів та буксирів флоту та пообіцяв, що підприємство цього року очікує «просто неймовірної суми капітальних інвестицій».

ПрАТ «УДП» здійснює річкові вантажоперевезення по Дунаю. Компанія експлуатує понад 20 самохідних суден вантажного річкового флоту та приблизно 200 несамохідних суден, що дозволяє оперувати приблизно 20 баржевими караванами. Основу вантажів у 2022 році складають зернові та металургійна сировина. Крім того, компанія почала розвивати напрям контейнерних перевезень і запустила регулярні контейнерні каравани.

Компанія у 2022 році збільшила перевезення вантажів порівняно з 2021 роком. Зокрема, у січні-жовтні річковим флотом перевезено майже 1,5 млн тонн вантажів.

За підсумками 2022 року ПрАТ «УДП» одержало понад 1 млрд грн прибутку після 38 млн грн збитку за попередній рік.