Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Погода
9°
хмарно
humidity: 84%
wind: 9m/s SSW
H 9 • L 9
17°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
10°
Mon
11°
Tue
image_pdfimage_print

Президент України Володимир Зеленський затвердив склад делегації для участі у переговорах про приєднання України до Всеосяжної та прогресивної угоди про Транстихоокеанське партнерство. Відповідне розпорядження опубліковане на сайті Офісу Президента.

Главою делегації призначено першого віце-прем’єра – міністра економіки Юлію Свириденко. До складу делегації увійшли також шість посадовців – представники Мінекономіки, Мін’юсту, Мінагрополітики, Державної митної служби та Офісу Президента.

Глава держави також затвердив директиви делегації, однак вони мають гриф «Для службового користування».

Мінекономіки розраховує на вступ до Угоди про Транстихоокеанське партнерство на початку 2024-го року. Разом з тим, є перспектива приєднатися до Угоди вже цього року. Це дасть Україні можливість лібералізації нетарифних обмежень у торгівлі товарами і послугам з країнами цього регіону, а також відкриє доступ на нові ринки збуту. Крім того, це надасть нам змогу розширити доступ до прямих іноземних інвестицій. Зокрема, основними інвесторами в економіку країн Транстихоокеанського партнерства є США, Великобританія та країни ЄС”, — таку думку висловила Юлія Свириденко, коментуючи розпорядження Президента.

В свою чергу, заступник міністра економіки — торговий представник України Тарас Качка зауважив, що початок переговорів відбудеться після остаточного рішення Сполученого Королівства щодо приєднання до угоди. Зокрема, це перша європейська країна, яка найближчим часом може приєднатися до цієї трансконтинентальної угоди.

Сподіваюся, що Сполучене Королівство незабаром приєднається, і ми будемо мати пріоритет, щоб стати частиною цієї угоди, яка об’єднує наших партнерів з тихоокеанського регіону, зокрема, Австралію, Нову Зеландію, Перу, Канаду та інші країни”, — зазначив Качка.

Як зазначив Качка, Україна націлена на розвиток торгових і економічних відносин з країнами Африки. Передбачається відкрити щонайменше десять торговельних представництв у країнах тихоокеанського регіону, включаючи Південну Африку, Нігерію, Єгипет і Гану.

Ми хочемо мати постійну комерційну присутність у цих країнах. Завдяки цьому рішенню ми дамо можливість українським компаніям вийти на нові ділові контакти і усунути можливі податкові та бюрократичні перешкоди для торгівлі між сторонами. Йдеться не тільки про торгівлю товарами, але і співпрацю у сфері інформаційних технологій тощо”, — сказав торговий представник України.

Транстихоокеанське партнерство (ТТП) — торговий пакт, який у лютому 2016 року підписали 12 країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Оновлена угода, підписана у березні 2018 року без США, тепер відома як «Всеосяжна та прогресивна угода для Транстихоокеанського партнерства» (CPTPP). У договір увійшли Австралія, Бруней, В’єтнам, Канада, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Сінгапур, Чилі і Японія, які становлять разом 13,5% світового валового внутрішнього продукту, ринок в 500 млн осіб, що більше, ніж ринок Євросоюзу.

1 лютого 2021 року Велика Британія офіційно поінформувала 11 країн-членів CPTPP про намір вступити в торговий блок.

 

 


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

71 visitors online now
6 guests, 65 bots, 0 members