Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Погода
3°
хмарно
humidity: 81%
wind: 4m/s N
H 3 • L 3
5°
Wed
4°
Thu
5°
Fri
6°
Sat
7°
Sun
image_pdfimage_print

У рамках робочої наради, яка відбулась на Одещині під головуванням Президента України Володимира Зеленського, було обговорено нинішній стан портової інфраструктури, Зернову ініціативу та розвиток альтернативних логістичних маршрутів для експорту української продукції.

Зокрема, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков доповів про перспективи розвитку українських чорноморських та дунайських портів, безпековий вимір їх роботи та проблеми, пов’язані з реалізацією Зернової ініціативи.
«Ворог продовжує створювати труднощі для роботи українських портів, зокрема фактично блокує роботу найбільшого українського чорноморського порту «Південний». У зв’язку з цим щонайменше 10 країн недоотримують продовольство. Для амортизації завданої шкоди плануємо збільшувати пропускну спроможність Дунайського портового кластеру.
Також у рамках наради обговорили як можемо посилити захист портової інфраструктури та розвивати альтернативні логістичні маршрути для експорту української аграрної продукції. Йдеться, зокрема, про розвиток залізничної та дорожньої інфраструктури на західних кордонах та біля українських портів», – розповів Олександр Кубраков.
Окрім цього, у ході наради було обговорено:
◼️ гарантування безпеки роботи портів,
◼️ забезпечення стабільного цивільного судноплавства в Чорному морі,
◼️ розвиток Дунайського портового кластеру.
У нараді також взяли участь заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков та керівництво ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ).
Нагадаємо, з серпня 2022 року, коли стартувала реалізація Зернової ініціативи, з українських портів «Південний», «Чорноморськ» та «Одеса» експортовано вже понад 30 мільйонів тонн продовольства.
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.

Посилання на сайт: https://mtu.gov.ua/news/34371.html


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

40 visitors online now
5 guests, 35 bots, 0 members