Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Погода
10°
хмарно
humidity: 79%
wind: 4m/s WSW
H 10 • L 10
17°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
10°
Mon
11°
Tue
image_pdfimage_print

 Національний оператор інфраструктури залізниць Болгарії (NRIC) розпочав тендерні процедури на проектування та будівництво мультимодального терміналу вартістю близько €27 млн в порту Русе, що розташований біля кордону з Румунією. Про це пише Maritime Executive.

Русе є найбільшим у Болгарії портом на Дунаї, що дозволяє приймати як річкові, і морські судна. Східний термінал порту має вихід на залізничну мережу Болгарії. Порт є привабливим насамперед із погляду логістики. Знаходячись на кордоні з Румунією, він може стати прикордонним хабом, де можна буде обробляти вантажопотоки трьох видів транспорту: залізничного автомобільного та морського.

Будівництво терміналу в порту Русе є складовою проекту Sea2Sea, що передбачає створення нового залізничного коридору між портами Греції (Салоніки, Кавала та Олександруполіс на Егейському морі) та Болгарії (Бургас і Варна на Чорному морі та Русі на Дунаї). За деякими оцінками, Греція уже інвестувала в будівництво залізничної інфраструктури до кордону з Болгарією €3 млрд.

Для болгарської сторони основним пріоритетом є будівництво терміналу у порту. Водночас у Болгарії прагнуть інвестувати в інфраструктурні проекти на заході країни у напрямку Сербії. Також NRIC та залізниці Туреччини досягли угоди щодо подвоєння обсягів вантажних перевезень залізницею через кордон між країнами.

Представники ERGOSE, дочірнього підрозділу Національного оператора інфраструктури залізниць Греції Hellenic Railways (OSE), вважають, що мегапроект Sea2Sea може залучити значну частину контейнерного потоку, який традиційно проходить через Босфор.

 


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

70 visitors online now
7 guests, 63 bots, 0 members