Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Погода
6°
хмарно
humidity: 68%
wind: 3m/s NNE
H 6 • L 6
5°
Wed
3°
Thu
5°
Fri
8°
Sat
6°
Sun
image_pdfimage_print

 

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) відновлює роботу з надання допомоги українському уряду у підготовці проектів державно-приватного партнерства у морському порту Чорноморськ, яка була призупинена після початку масштабного російського військового вторгнення в Україну минулого року. Про це повідомила прес-служба ЄБРР.

У жовтні 2021 року ЄБРР та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) домовилися підтримати Міністерство інфраструктури та Адміністрацію українських морських портів України у структуруванні та проведені тендеру на державно-приватне партнерство (ДПП) для модернізації порту «Чорноморськ» на північно-західному узбережжі Чорного моря. ЄБРР та IFC допоможуть українському уряду підготувати комплексну договірну базу, встановити критерії та правила тендеру, а також у взаємодії із потенційними інвесторами, прокладаючи шлях до успішного тендеру”, — вказала прес-служба.

Минулого тижня МІУ повідомило, що всі сторони відновлюють роботу з розробки техніко-економічного обґрунтування проектів концесії першого, контейнерного та п’ятого терміналів у порту Чорноморськ.

Інвестиції приватного сектору та модернізація порту, одного з найбільших у Чорноморському регіоні, могли б збільшити імпортні та експортні можливості України. Україна є основним експортером продовольства, і збереження експорту морським і наземним транспортом є ключовою турботою для її керівництва”, — наголосили в ЄБРР.

ЄБРР, найбільший інституційний інвестор України, рішуче підтримує Україну з початку повномасштабної війни з Росією, зосереджуючи свої інвестиції у енергетичній та продовольчій безпеці, торгівлі, життєво важливій інфраструктурі та підтримці приватного сектора — «реальної економіки».

Завдяки підтримці акціонерів і донорів ЄБРР збільшив фінансування для країни, зобов’язавшись інвестувати €3 млрд в 2022-2023 роках, з яких він вже надав €1,7 млрд в 2022 році, а також мобілізував ще €200 млн від партнерських фінансових установ. Банк готовий відігравати ключову роль у відбудові України, коли це дозволять обставини.

 


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

36 visitors online now
6 guests, 30 bots, 0 members