Євгеній Ігнатенко голова  Адміністрації судноплавства України https://ukrport.org.ua/


Разом з Reform Support Team at Ministry of Infrastructure of Ukraine та експертами EU 4 PAR працюємо над проєктом адаптації нормативно-правових актів та впровадження нових норм адміністративної процедури до Закону України «Про адміністративну процедуру». Наша мета – це прозорі процеси та відповідність міжнародним стандартам.  Про це повідомив  голова  Адміністрації судноплавства України Євгеній Ігнатенко у Facebook.

Спільно з експертами розпочали з аналізу нормативних документів, на підставі яких надаються адміністративні послуги Адміністрації судноплавства, такі як видача посвідчень судноводія, реєстрація суден у Судновій книзі України, Державному судновому реєстрі, ліцензіювання, оформлення кваліфікаційних документів моряків тощо та розробили необхідні зміни до Закону України «Про внутрішній водний транспорт» та Кодексу торговельного мореплавства України з метою приведення у відповідність до Закону України «Про адміністративну процедуру». Узгодили спільні дії щодо розробки змін до підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють надання нами адміністративних послуг.

Робота продовжуюється, в процесі будуть переглянуті та удосконалені й інші сфери діяльності Адміністрації судноплавства.