Єврокомісія скасувала антидемпінгове мито на гарячекатаний прокат з України


Європейська комісія повністю скасувала антидемпінгове мито на імпорт з України одного з видів металопрокату — гарячекатаний рулон. Про це повідомила прес-служба об’єднання підприємств «Укрметалургпром».

Антидемпінгове мито у розмірі €60,5 за тонну на гарячекатаний рулон походженням з України було впроваджено 7 жовтня 2017 року терміном на 5 років, проте 4 червня 2022 року, з метою підтримки економіки України під час протистояння російській агресії, було прийняте рішення про тимчасове призупинення дії мита терміном до 5 червня 2023 року.

Наразі ж зазначене мито скасоване повністю, що дозволить покращати стабільність присутності українського металопрокату на ринку країн ЄС”, — вказали в «Укрметалургпромі».

Разом з тим, згідно з рішенням Європейської комісії, аналогічне мито щодо гарячекатаного рулону походженням з Бразилії, Ірану та РФ залишається в силі.

Гарячекатаний рулон використовується для виготовлення низки сталевих виробів, які споживає будівельна, суднобудівна та автомобільна галузі, в тому числі, для виробництва газових контейнерів, балонів високого тиску та енергетичних трубопроводів. В Україні гарячекатаний рулон вироблявся на комбінатах «Метінвесту» та інших металургійних заводах.