Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Погода
6°
хмарно
humidity: 71%
wind: 1m/s NNW
H 6 • L 6
5°
Wed
3°
Thu
5°
Fri
8°
Sat
6°
Sun
image_pdfimage_print

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення продовжити до червня 2024 року безмитний режим для імпорту з України. Про це повідомляється на сайті Євроради.

Рішення призупиняє застосування:

  • усіх тарифів згідно з Розділом IV Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, які ще не були лібералізовані. Це стосується, зокрема, фруктів і овочів, що підлягають системі вхідних цін, а також сільськогосподарської не переробленої та переробленої продукції, що підпадає під дію тарифно-квотних обмежень;
  • антидемпінгових мит;
  • загальних правил імпорту щодо імпорту походженням з України.

Як наголошується, поновлюючи ці заходи, Євросоюз демонструє свою непохитну політичну та економічну підтримку Україні, яка стикається з неспровокованою та невиправданою військовою агресією з боку Росії. Зазначається, що ці заходи допоможуть Україні зберегти стабільність торговельних відносин з Євросоюзом та підтримати економіку в дуже складних умовах. Разом із широкою військовою, фінансовою та гуманітарною підтримкою це має вирішальне значення для допомоги Україні в її довгостроковому відновленні.

Неспровокована і невиправдана агресивна війна Росії проти України має руйнівний вплив на економіку країни. Поновлені автономні торговельні заходи однозначно підтримають Україну і водночас дають ЄС можливість захистити внутрішній ринок від значного збільшення імпорту деяких сільськогосподарських продуктів”, — заявив Юган Форсселл, міністр торгівлі Швеції, яка зараз головує в Євросоюзі.

Ухвалений регламент має бути підписаний представниками Ради та Європейського парламенту й опублікований в Офіційному віснику. Він набуде чинності 6 червня.

За даними Єврокомісії, Євросоюз на сьогодні є найбільшим торговельним партнером України — на нього припадало 39,5% української торгівлі у 2021 році. Україна, зі свого боку, є 15-м найбільшим торговельним партнером ЄС, оскільки на неї припадає близько 1,2% від загального обсягу торгівлі.

У червні 2022 року Європейський Союз офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту, що спрямовується на європейський ринок, аби допомогти відновленню українського бізнесу, який постраждав унаслідок російської агресії.

У травні того ж року Міністерство торгівлі США оголосило про скасування на рік підвищених тарифів для імпорту української сталі, щоби підтримати металургійну галузь України, яка становить значну частку національної економіки. Також у травні Україна та Велика Британія юридично закріпили скасування ввізних мит і тарифних квот у двосторонній торгівлі.


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

30 visitors online now
8 guests, 22 bots, 0 members