Працівники ДП "АМПУ" отримали Відзнаку Президента України «За оборону України»


На передодні міжнародного свята Дня вишиванки, в Одеській обласній державній адміністрації, відбулись святкові урочистості та церемонія нагородження видатних мешканців Одеського регіону Відзнакою Президента України “За оборону України “. Про це повідомила Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority у Facebook.

 

Серед нагороджених співробітники ДП “АМПУ”: начальник Одеської філії – Максим Лапай, заступник начальника Одеської філії – Денис Павільіаніті-Карпов, начальник Чорноморської філії – Максим Широков, начальник Білгород- Дністровської філії – Володимир Гаращенко.

– За забезпечення безперебійної роботи та організації захисту акваторій морських портів та сприяння реалізації заходів «Зернової ініціативи», Відзнаку отримали наші колеги. Щиро вітаю із заслуженим отриманням почесних нагород. Щиро бажаю подальших досягнень на професійному шляху та успіхів у реалізації всіх намічених планів,- відзначив керівник підприємства Юрій Литвин.

 




Курт Волкер відвідав Одеський порт


Одеський порт відвідав Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України (2017-2019) Курт Волкер. Про це повідомила Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority у Facebook.

У зустрічі брали участь керівництво ДП “АМПУ”, керівництво філій та державних підприємств портів Великої Одеси, керівництво Одеської області та Одеської обласної ради, представники командування ОСУВ “Одеса” та Військово-морських сил ЗСУ.

Під час зустрічі серед інших питань, було обговорено питання функціонування Зернового коридору.

У своєму виступу Голова ДП “АМПУ” Юрій Литвин подякував К. Волкеру за його підтримку України в боротьбі за власне майбутнє та майбутнє наших спільних цінностей – свободи й демократії.

Керівник підприємства розповів, що через збройну агресію рф, Україна тимчасово втратила частину портів, більшість із тих, що залишилися, було заблоковано.

– Завдяки, підписаній 22 липня Чорноморській зерновій ініціативі порти Великої Одеси почали експортувати українську агропродукцію до країн світу. Україна неухильно виконує всі домовленості Зернової Ініціативи і допомагає нужденним країнам світу які отримують вкрай необхідне українське збіжжя, – підкреслив Юрій Литвин.

Більш детально про роботу зернового коридору та роботу Спільного координаційного центру розповів начальник Одеської філії ДП “АМПУ” Максим Лапай.

 




Заступник Голови ДП «АМПУ» Д. Барінов очолив делегацію України та виступив із доповіддю на засіданні Дунайської комісії


З 16 по 18 травня 2023 р. у м. Будапешт (Угорщина) у штаб-квартирі Міжнародної міжурядової організації «Дунайська комісія» відбувається засідання робочої групи Дунайської Комісії з юридичних і фінансових питань. Про це повідомила Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority у Facebook.

В заході приймають участь представники країн-членів Дунайської комісії та представники міжнародних організацій.

Представники ДП «АМПУ» у складі офіційної делегації України беруть участь у засіданні.

Очолює делегацію України заступник Голови ДП «АМПУ» Дмитро Барінов.

Звертаючись до присутніх, Д. Барінов подякував представникам країн за підтримку нашої держави в протистоянні повномасштабній агресивній війні, яку понад рік веде рф проти нашої країни.

– Держава-агресор своєю стратегічною метою вбачає руйнування, стирання української ідентичності, окупацію всієї території України, зокрема тих її частин, які мають вихід до моря, щоб встановити контроль над водними шляхами, – підкреслив Д. Барінов.

Представник ДП «АМПУ» звернув увагу присутніх на деструктивну позицію рф, представники якої фактично зупинили Зернову Ініціативу, відмовившись реєструвати судна на вхід та проводити інспекції.

11 травня завершилися перемовини в Стамбулі щодо функціонування Зернової Ініціативи, які запропоновано продовжити в онлайн форматі. Українська делегація в черговий раз наголосила, що Зернова Ініціатива має бути продовжена на більший термін та розширена, що дасть впевненість як світовому, так і українському ринкам.

– Саме тому Дунайський регіон продовжує залишатися єдиним стабільним шляхом для експорту та імпорту товарів з України та в Україну морським транспортом, як зазначила пані Бакран – планом А для портів України. Повторюся, що важливим форматом роботи є “Danube Solidarity Lanes”, координований Секретаріатом Дунайської Комісії під керівництвом пана Манфреда Зайтца. У рамках цього формату Дунайська Комісія проводить регулярні заходи за участю представників ЄС та інших зацікавлених придунайських держав для пошуку шляхів активізації експорту сільськогосподарської продукції, збільшення пропускної спроможності, вирішення інших важливих питань дунайського судноплавства на Нижньому Дунаї, – зауважив Д. Барінов.

У 2022 році Дунайські порти перевантажили 16,5 млн тонн це втричі перевищує показники 2021 року.

За 4 місяці 2023 року Дунайські порти перевантажили рекордних 9,2 млн тонн.




В порту Чорноморськ відбулось засідання Ради порту


12 травня 2023 року, під головуванням начальника адміністрації морського порту Чорноморськ Максима Широкова, відбулось засідання Ради морського порту Чорноморськ. У заході взяв участь мер міста Василь Гуляєв. Про це повідомила Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority у Facebook

 

Голова Ради порту Максим Широков ознайомив присутніх з ходом виконання Плану розвитку морського порту Чорноморськ та з показниками дії Зернового коридору за 9 місяців в період з 01 серпня 2022 року по 30 квітня 2023 року.

«Такі ефективні показники роботи морського порту Чорноморськ під час дії воєнного стану стали можливими завдяки добре продуманій та прогнозованій інвестиційній політиці державно-приватного партнерства», – наголосив Голова Ради порту Максим Широков.

В ході наради міський голова Чорноморська Василь Гуляєв зазначив, що за результатами виробничої діяльності суб’єктів господарювання морського порту Чорноморськ місто отримує значну частину податків до бюджету, тому чим вищі темпи роботи порту – тим краще й ефективніше буде розвиватись і місто.

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток міста та з нагоди відзначення 50-ої річниці з Дня заснування міста Чорноморська Василь Гуляєв вручив представникам державних та приватних портових операторів морського порту Чорноморськ цінні подарунки та нагородив ювілейними медалями «50 років місту Чорноморську».




Андрій Єрохін, директор ДП "ІЗМ МТП"


Шановні колеги-портовики, сьогодні ми разом з вами подолали символічний рубіж – 2,724 мільйони тон перевантажених вантажів. Саме такий обсяг переробки вантажів закладено у план роботи підприємства на перше півріччя 2023 року. Тож ми випередили його більш ніж на півтора місяці!

Вкотре наголошую, що такі показники можливі лише за умови злагодженої роботи всіх виробничих ланок підприємства, тому я вдячний кожному з вас за професійний підхід та спільну працю!

Вдячний Силам оборони України, які дають нам можливість працювати, і особливо – портовикам, що боронять Україну із зброєю в руках!

Слава Україні!

Героям слава!