Рені Ізмаіл Усть-Дунайск Білгород-Дністровский Іллічівськ Одесса Южний Миколаїв Октябрьск Херсон Євпатория Севастополь Ялта Феодосія Керчь Бердянськ Маріуполь Скадовськ

ЧЛЕНИ АСОЦЇАЦЇЇ

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ

ПАРТНЕРИ

СПІВДРУЖНІСТЬ

ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Погода
10°
хмарно
humidity: 80%
wind: 10m/s SSE
H 10 • L 10
17°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
10°
Mon
11°
Tue
image_pdfimage_print

 У порівнянні з 2021 роком  вантажопереробка   ДП “Ізмаїльський морський торговельний порт» збільшилася у 1,5 рази.

Як відомо, у зв’язку із воєнною агресією відбулося блокування українських портів на Чорному морі і єдиним морським коридором з країнами Європи залишилися морські порти, розташовані на річці Дунай,  тому певна частина вантажів, які раніше перевантажувались у портах великої Одеси (зернові, олія, нафтопродукти, контейнери тощо), почали перевантажуватися у ДП “Ізмаїльський морський торговельний порт», за рахунок чого відбулася заміна втраченого та залучення нових вантажопотоків.

У ДП «ІЗМ МТП» відбулися зміни в  структурі вантажопереробки:

– в наслідок нападу Росії на Україну підприємство втратило транзитний   вантажопотік:,

– проте  зросло перевантаження імпортного та експортного напрямку.

За рахунок збільшення вантажопереробки чистий прибуток  склав 380,9 млн грн,  та у порівнянні з 2021 роком зріс у 18 разів.

Відповідно зросли  в двічі середньомісячна заробітна плата одного працівника та  майже в 4 рази  виплати на користь держави.

З перших часів воєнної агресії Російської Федерації проти України діяльність підприємства зосереджена також на задоволенні потреб Збройних Сил України, інших військових формувань, забезпечення функціонування національної економіки в умовах воєнного стану та життєдіяльності населення.

В рамках виконання мобілізаційних завдань працівники підприємства забезпечують заходи:

-надання послуг з транспортних перевезень (вантажних та пасажирських) для задоволення потреб Збройних Сил України;
-надання послуг з транспортних перевезень для забезпечення функціонування національної економіки;
-надання послуг з транспортних перевезень річковим та морським транспортом для забезпечення системи життєдіяльності держави.

В зв’язку з наслідками блокування Російською Федерацією морських портів Чорноморського басейну підприємство збільшило експортно – імпортні операції по перевантаженню вантажів необхідних, як для Збройних Сил України, так і для національної економіки, вдвічі

Проблемні питання.

 

Основним проблемним питання, що потребує вирішення  залишається  норматив відрахування частини чистого прибутку у розмірі  80 %.  Головним спрямуванням  коштів, що залишаються у розпорядженні підприємства –  здійснення капітальних інвестицій. Зниження розміру відрахування до 30 % дало б змогу підприємству накопичити кошти для більш вартісного оновлення парку портальних кранів та буксирного флоту підприємства.

Прес-служба Асоціації портів України «Укрпорт»


ДНІ НАРОДЖЕННЯ

АКТУАЛЬНО

Офiцiйно

ПОЗИЦІЯ

ОГОЛОШЕННЯ

КАЛЕНДАР

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архіви

Who's Online

70 visitors online now
7 guests, 62 bots, 1 members